Csapatunk története

4/23/2021
Csapat

Történetünk nagyjából 2010-ben kezdődött a Szegedi Tudományegyetem falai között. Ekkor kezdett bele a Szoftverfejlesztés Tanszék egy nagyszabású új tervbe, hogy az informatikus hallgatók éles ipari projekteken is ki tudják próbálni magukat, így az egyetemi órákon kívül piaci projekteken is munkatapasztalatot szerezzenek. A tanszéken a projektek száma hamar növekedésnek indult, így pár év alatt kiépült egy komoly, elismert, több csapatból álló szervezet, ahová számos hazai és nemzetközi vállalat szervezte az induló vagy meglévő projektjeit. A közös munka során kialakultak a technológiai irányok is, így minden csapat azzal tudott foglalkozni, ami hozzá a legközelebb állt.

Ebben az időben alakult meg a mi csapatunk is a tanszéken belül, ahol webes technológiákkal kezdtünk foglalkozni. Először a PHP alapú Drupal CMS rendszer segítségével valósítottuk meg a projekteket, majd a csapat továbbképezte magát, és elkezdtük használni a szintén PHP nyelven íródott Symfony keretrendszert. Ezzel a tudással már éles megbízásokat tudtunk elvállalni, és jelentős kompetenciát gyűjtöttünk pénzügyi és ügyviteli szoftverek fejlesztésében és üzemeltetésében. Ezek a szoftverek a mai napig a csapatunk egyik fő portfóliójt adják, melyekre büszkék vagyunk.

Pár évvel később kezdtünk foglalkozni egy számunkra új technológiával, a Ruby programozási nyelvvel és a legnépszerűbb keretrendszerével a Ruby on Rails rendszerrel. Az évek során sok Ruby alapú projekthez volt szerencsénk, több ügyfélhűség-kezelő és adminisztrációs szoftvert is készítettünk, és egyre jobban elmerültünk a technológia részleteiben. Csapatunk folyamatosan fejlődött, egyre komolyabb célokat értünk el, illetve a csapattagok száma is folyamatosan nőtt.

Nem kellett sokat várni és újabb projektek érkeztek a csapathoz, így beletanultunk a JavaScript / Node.js világába is, ahol szintén több alkalmazást valósítottunk meg, köztük nagy forgalmú valós-idejű alkalmazásokat is. Éreztük, hogy ez az igazán, amit csinálni szeretnénk, hogy olyan projekteken dolgozhassunk, amelyet igazi felhasználók használnak, igazi problémákat oldanak meg és tényleg előre viszik a világot. Ahol minden döntésünknek súlya van, mert annak hatásait a felhasználók érzik és visszajelzik. Több év alatt formálódott meg az elképzelés, majd adódott az alkalom, hogy igazán “felnőtt” csapat lehessünk.

2021 elején a csapatból vállalkozás lett WebOrbit néven, hogy minden feltétele adott lehessen a komoly, igényes munkának és a további fejlődésnek. Az évek alatt szerzett tapasztalatokkal és fiatalos lendülettel vetettük bele magunkat a munkába. Már most sok élményt megélt együtt a csapat, de hiszünk benne, hogy az igazán nagy dolgok még előttünk állnak.

WebOrbit Informatikai Kft.
Szeged, Magyarország
A missziónk, hogy minden ügyfelünknek a megfelelő eszközöket adhassuk a kezébe a projekje sikeréhez.